© Korenmolen De Leeuw Aalsmeer
Disclaimer - Privacy Policy - Sitemap
Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator
 
+ -

LokAalsmeer route: Fietsen en zakken vullen

LokAalsmeer route: Fietsen en zakken vullen foto 1

Datum

zaterdag 3 augustus

Tijden

13:00 uur - 16:00 uur

Molen De Leeuw is op zaterdag 6 juli en zaterdag 3 augustus onderdeel van de "LokAaalsmeer route", een fietsroute langs lokale hoogtepunten van Aalsmeer.

Beroepen – zoals visser, molenaar en zeepmaker – die vroeger zo ‘gewoon’ waren, maar tegenwoordig lokale hoogtepunten van Aalsmeer zijn. Tijdens de LokAalsmeer route – op zaterdag 6 juli 2019 en zaterdag 3 augustus 2019 – combineer je deze lokale hoogtepunten. Dan openen zij namelijk hun deuren voor jou en neem je een exclusief kijkje in de keuken van soms eeuwenoude ambachten. 

Leer over het werk van een molenaar
Korenmolen de Leeuw is de dorpsmolen van Aalsmeer en ligt op 1,8 kilometer fietsen vanaf de Watertoren. In deze molen wordt zowel op de wind als elektrisch allerlei soorten meel uit graan gemalen, zoals broodmix en pannenkoekenmix. Eén van de zeven molenaars staat tussen 13:00 uur en 16:00 uur klaar in de molen om je alles over zijn ambacht te vertellen. Zo wordt er op de eerste verdieping aan de hand van foto’s uitleg gegeven over (verschillende) molens.
Wil je pannenkoekenmix van de molen mee naar huis nemen? Op de twee zaterdagen van het LokAalsmeer arrangement mag jij in het vulhok zelf je pondje pannenkoekenmix afwegen. Een plek die normaal gesproken niet toegankelijk is voor bezoekers.

Meer informatie vind je op de site van visitaalsmeer.nl.