© Korenmolen De Leeuw Aalsmeer
Disclaimer - Privacy Policy - Sitemap
Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator
 
+ -

Scones

Scones

Scones zijn kleine zoete broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Scones worden vaak bij een high tea gegeten met clotted cream en jam. Clotted cream is niet makkelijk te verkrijgen in Nederland maar je kan het ook eenvoudig zelf maken door gelijke delen half stijfgeklopte slagroom en mascarpone met elkaar te mengen. Natuurlijk kan je ook variëren met hartige scones door kaas en kruiden door het deeg te mengen.

Recept:

Benodigd: 1 pak (500 gram) scones mix van Korenmolen de Leeuw, 200 ml water, 70 gram rozijnen, 1 losgeklopt ei, beetje bloem.
Werkwijze: Roer het geheel met een houten lepel tot een glad beslag. Druk het deeg plat (1,5-2 cm dik) op een met bloem bestoven plaat. Rondjes uitsteken (kan ook met een glas of kopje) en 20 minuten laten rusten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Na de rusttijd met losgeklopt ei bestrijken. In 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 220 graden.

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, rijsmiddelen, plantaardig vet, weipoeder, stabilisator, zout.