© Korenmolen De Leeuw Aalsmeer
Disclaimer - Privacy Policy - Sitemap
Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator
 
+ -

Semolina broodjes gemaakt van meel van durumtarwe

Semolina broodjes

Semolina is de Italiaanse benaming voor het meel gemaakt van durumtarwe. Durumtarwe wordt veelal gebruikt om er pasta van te maken maar je kan er ook heerlijke knapperige broodjes van maken.

Voor 15-20 broodjes:

  • 600 ml lauw water
  • 750 gram meel van durumtarwe (plus extra voor bestuiven)
  • 1 volle theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • beetje olijfolie voor de bakplaten

 

Doe alle ingredienten behalve de olijfolie in een kom. Meng alles grondig en kneed het deeg 5 minuten (10 minuten met de hand) tot een glad en elastisch deeg. Laat het deeg 5 minuten rusten en kneed het dan nog 3 tot 5 minuten. Dek het deeg af met een licht vochtige theedoek en laat het 1 tot 2 uur in de koelkast rusten. Na de rusttijd in de koelkast is het deeg makkelijker te verwerken want het is vrij plakkerig.

Bekleed 2 of meer bakplaten met licht ingeolied bakpapier. Kneed het deeg nogmaals kort in de kom voordat je de broodjes gaat maken.

Knijp stukjes iets groter dan een golfbal van het deegen leg ze in min of meer ronde vormen op de bakplaten. Laat ze 30 tot 45 minuten op een warme plek rusten tot ze in volume zijn verdubbeld.

Verwarm de oven intussen voor op 200 graden. Bak de broodjes 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Lekker met pesto,  aioli of een lik roomboter!