© Korenmolen De Leeuw Aalsmeer
Disclaimer - Privacy Policy - Sitemap
Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator
 
 
 
+ -

Brood

 

Volkorenbrood

 

Benodigd: 700 gram volkoren meel, 7 gram drooggist, 12 gram zout, 0,4 liter melk of water.

 

 Werkwijze: Los de gist in een beetje lauwe melk of water op. Maak in het midden van het volkoren meel een kuiltje en doe de melk of water met de daarin opgeloste gist erin. Roer langzaam van uit het midden en voeg langzaam de rest van de melk of water en het zout toe. Als alles gemengd is kneed men het deeg goed met de handen. De handen en de tafel eerst bestuiven met wat bloem, om plakken te voorkomen. Het kneden is klaar als er een bal ontstaat die niet meer kleeft. Dit deeg onder een vochtige theedoek 30 minuten in een warm omgeving (ong. 30 graden) laten rijzen. Een broodblik goed invetten. De koolzuur uit het deeg drukken en in de vorm van het blik drukken (niet meer kneden). Doe het deeg in het broodblik, de vochtige theedoek erover heen en weer 40 minuten laten rijzen. Bak het brood af in een voorverwarmde oven (220 graden) in ongeveer 40 minuten.