Baktips

Baktips Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   . Tip temp Vaak...

Semolina broodjes

Semolina broodjes Niveau Gemiddeld Tiid ± 4 uur Aantal  broodjes 15 à 20 Semolina is de Italiaanse benaming voor het meel gemaakt van durumtarwe. Durumtarwe wordt veelal gebruikt om er pasta van te maken maar je kan er ook heerlijke knapperige broodjes van maken....

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood Niveau Gemiddeld Tiid ± 6 dagen Aantal  broden 2 Ingrediënten 500 gr Roggemeel Voldoende water om een zacht deeg te maken 1 kg Tarwebloem 7 gr zout Aanvullend water voor tijdens het kneden (zie instructies) Instructies Dag 1 Meng 500 gram roggemeel met...

Het vormen van het deeg

Het vormen van het deeg Ingrediënten De deegbal zoals beschreven in stap 2 van het broodbakrecept Werkwijze Stap 1 Na de aangegeven rusttijd de deegbal plat drukken tot een ronde schijf, twee vlakke handen groot.De deegplak oprollen, er ontstaat een zogenaamde...

Brooddeeg maken

Brooddeeg maken Ingrediënten Zet alle ingrediënten, behalve gist, enige tijd tevoren weg bij kamertemperatuur. De temperatuur van het deeg is zeer belangrijk. Te koud deeg is niet goed, maar het is niet heel erg, het deeg rijst alleen minder snel. een te warm deeg...

Volkoren molenbrood

Volkoren molenbrood Niveau Gemiddeld Tiid ± 2,5 uur Porties 1 Ingrediënten 500 gr VolkorenTarwemeel van Korenmolen de Leeuw 20 gr verse gist of 8 gr. droge gist 7 gr zout 325 gr water en aanvullend eventueel nog 75 gr water voor tijdens het kneden Instructies Stap 1...