Baktips

Baktips Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   . Tip temp Vaak...

Leeuwmuffins

Leeuwmuffins Niveau Eenvoudig Tijd ± 45 Min Porties 12 muffins Ingrediënten 200 gr Leeuw-muffinmix 200 gr Roomboter 200 gr Suiker 4 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op: 175 graden Celsius. Stap 2 Mix de suiker en eieren 8 minuten door de boter tot romig...

Molenaarscake

Molenaarscake Niveau Eenvoudig Tijd ±90 Min Porties 1 cake Ingrediënten 500 gr molenaarscakemix 175 gr Roomboter 4 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius. Stap 2 Mix de eieren door de boter of margarine tot een romig mengsel, Stap 3 Zeef...

Pepernoten

Pepernoten Niveau Eenvoudig Tijd ± 1 uur Dit is het geheime pepernotenrecept van Molenpiet. Ingrediënten 185 gr (Zeeuwse) tarwebloem 15 gr speculaaskruiden 125 gr koude roomboter 1 theelepel bakpoeder 85 gr donkerbruine basterdsuiker snufje zout Instructies Stap 1...

Scones

Scones Niveau Gemiddeld Tiid ± 60 minuten Scones zijn kleine zoete broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Scones worden vaak bij een high tea gegeten met clotted cream en jam. Clotted cream is niet makkelijk te verkrijgen in Nederland maar je kan het ook...

Speculaas

Speculaas Niveau Eenvoudig Tijd ± 3 uur Ingrediënten 500 gr (Zeeuwse) tarwebloem 30 gr speculaaskruiden 250 gr Roomboter 10 gr bakpoeder 300 gr basterdsuiker Geschaafde amandelen Instructies Stap 1 Alle ingrediënten (behalve de amandelen) goed met elkaar vermengen tot...