Het vormen van het deeg

Ingrediënten

De deegbal zoals beschreven in stap 2 van het broodbakrecept

Werkwijze

Stap 1

Na de aangegeven rusttijd de deegbal plat drukken tot een ronde schijf, twee vlakke handen groot.
De deegplak oprollen, er ontstaat een zogenaamde ‘punt’. Deze 15 minuten laten rusten/rijzen.

Stap 2

De deegpunt met vlakke handen plat drukken tot tweemaal de lengte van het te gebruiken blik.
Aan beide kanten 1/3 van de deegplak overslaan naar het midden, zodat de uiteinden net over elkaar liggen. De plak heeft nu de lengte van het te gebruiken blik. Door rollen moet de breedte van deze plak gelijk worden gemaakt aan de lengte van het blik.

Stap 3

De ingevouwen deegplak van boven naar beneden oprollem.
Als de plak bijna is opgerold eerst de uitstekende deegranden goed plat drukken.
De deegrol is gereed, het brooddeeg is opgemaakt en kan in het blik worden gelegd.