© Korenmolen De Leeuw Aalsmeer
Disclaimer - Privacy Policy - Sitemap
Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator
 
 
+ -

Knipbusbrood wit

Knipbusbrood wit

Ingrediënten:

500 gram bloem, 15 gram verse gist of 5 gram droge gist, 10 gram zout, 10 gram suiker, 20 gram olijfolie of boter, 270 gram water of 300 gram melk.

Kneed het deeg volgens de instructie brooddeeg maken. Maak van het gladde deeg op een vochtige ondergrond (aanrecht) een gladde bol. Leg de bol in een in de mengkom en laat deze 45 minuten op een warme plaats (28-30 graden) rijzen. Laat de bol uit de mengkom vallen en druk het deeg plat. Rol de plak stevig op zodat er een puntmodel ontstaat. Laat de deegpunt 20 minuten goed afgedekt rijzen. Vorm nu het deeg volgens de instructie deeg vormen. Gebruik tegen het plakken op het aanrecht spaarzaam stuifbloem. Leg het deeg in het broodblik met de sluiting midden onder, zodat aan de bovenzijde veel spanning ontstaat. Na 50 minuten rijzen in het blik gaat u het deeg met een schaar inknippen: steek een punt van de schaar in het midden van het deeg op ongeveer 3 cm van de rand van het blik, en geef een knip. Steek vervolgens in de lengterichting steeds een schaarpunt ongeveer 3 cm verder in het deeg, en knip de stukjes door. Zo ontstaan de scherpe puntjes in het brood.

Afbakken: de oven voorverwarmen in de hoogste stand gedurende 15 minuten. De regelknop op de juiste stand zetten: 240 graden. Plaats van de bakplaat: zie de pagina baktips/oventips. Baktijd: ongeveer 35 minuten. Laat het brood op een rooster afkoelen zodat het brood kan 'uitwasemen'.