Griesmeelpudding

Ingrediënten

Instructies

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Mix de eieren met de boter.

Stap 3

Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of rozijnen.

Stap 4

Uitspreiden op bakplaat (± 23x23cm) en 1 uur bakken op 180 graden.

Stap 5

Na afkoelen in stukken snijden.

Over griesmeel

Wanneer tarwe (of spelt) na het malen wordt gebuild (gezeefd), wordt het volkorenmeel opgesplitst in de 3 hoofdbestanddelen:

  • zemelen
  • griezen
  • bloem

De griezen zijn de kernen van de tarwekorrel, ook wel de tarwe-kiemen genoemd omdat hier in alle mineralen en andere bouwstoffen zijn opgeslagen om een nieuwe graanhalm te laten groeien als de graankorrel wordt gezaaid. Het is dus een zeer rijk bestanddeel van de tarwekorrel!

Een hoeveelheid griezen noemen we ’griesmeel’.

Van griesmeel kan griesmeelpap of griesmeelpudding worden gemaakt. In onze winkel verkopen wij griesmeel gemaakt van tarwe en griesmeel gemaakt van spelt in verpakkingen van 1 kilogram.

Om pap te maken voeg je alleen warme melk en wat suiker naar smaak toe.

Andere lekkere recepten

Algmene baktips

Algmene baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Temperatuur Vaak staat...

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...