Knipbusbrood wit

Niveau

Gemiddeld

Tiid

± 3 uur

Porties

14

Ingrediënten

  • 500 gr bloem van Korenmolen de Leeuw
  • 15 gr verse gist of 5 gr. droge gist
  • 10 gr zout
  • 10 gr suiker
  • 20 gr olijfolie of boter
  • 270 gr water of 300 gr melk

Instructies

Stap 1

Kneed het deeg volgens de instructie brooddeeg maken. Maak van het gladde deeg op een vochtige ondergrond (aanrecht) een gladde bol.

Stap 2

Leg de bol in een in de mengkom en laat deze 45 minuten op een warme plaats (28-30 graden) rijzen.

Stap 3

Laat de bol uit de mengkom vallen en druk het deeg plat. Rol de plak stevig op zodat er een puntmodel ontstaat. Laat de deegpunt 20 minuten goed afgedekt rijzen. Vorm nu het deeg volgens de instructie deeg vormen.

Stap 5

Afbakken: de oven voorverwarmen in de hoogste stand gedurende 15 minuten. De regelknop op de juiste stand zetten: 240 graden. Plaats van de bakplaat: zie de pagina baktips/oventips. Baktijd: ongeveer 35 minuten. Laat het brood op een rooster afkoelen zodat het brood kan ‘uitwasemen’.

Meer recepten

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Baktips

Baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Tip temp Vaak staat...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...