Pannenkoek, het molenaarsrecept

Niveau

Easy

Tiid

±15 Min

Porties

Naar wens

Ingrediënten

  • Pannenkoekmix van De Leeuw
  • 1 ei per persoon
  • Melk, water of bier naar wens

Instructies

Stap 1

Mix de eieren tot een romig geheel

Stap 2

Giet daar langzaam de pannenkoekmix bij, net zo lang tot het mengsel een stevige massa begint te worden en die massa langs de garde omhoog kruipt

Stap 3

Giet er, terwijl u door mixt, langzaam melk en/of bier bij totdat het zo dun is geworden dat het mooi in de koekenpan kan uitvloeien. Giet er een scheut olijfolie bij en kluts nog 5 minuten door.

Verhit de koekenpan op het fornuis tot hij goed heet is en bak de eerste pannenkoek. Besmeer die dun met jam en keur met iedereen of het beslag dunner of dikker moet.
Dat kan door er nog wat bier of meel bij te klutsen.

Bak een flinke stapel en geniet er met z’n allen van!

Samenstelling:
Leeuw Pannenkoekmix

Meer recepten

Algmene baktips

Algmene baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Temperatuur Vaak staat...

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...