Semolina broodjes

Niveau

Gemiddeld

Tiid

± 4 uur

Aantal  broodjes

15 à 20

Semolina is de Italiaanse benaming voor het meel gemaakt van durumtarwe. Durumtarwe wordt veelal gebruikt om er pasta van te maken maar je kan er ook heerlijke knapperige broodjes van maken.

Ingrediënten

  • 750 gram durumtarwe-bloem (plus extra voor bestuiven)
  • 600 ml lauw water
  • 1 volle theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • wat olijfolie voor de bakplaten

Instructies

Stap 1

Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een kom. Meng alles grondig en kneed het deeg 5 minuten (10 minuten met de hand) tot een glad en elastisch deeg.

Stap 2

Laat het deeg 5 minuten rusten en kneed het dan nog 3 tot 5 minuten.

Stap 3

Dek het deeg af met een licht vochtige theedoek en laat het 1 tot 2 uur in de koelkast rusten. Na de rusttijd in de koelkast is het deeg makkelijker te verwerken want het is vrij plakkerig.

Stap 4

Bekleed 2 of meer bakplaten met licht ingeolied bakpapier. Kneed het deeg nogmaals kort in de kom voordat je de broodjes gaat maken.

Stap 5

Knijp stukjes iets groter dan een golfbal van het deeg en leg ze in min of meer ronde vormen op de bakplaten. Laat ze 30 tot 45 minuten op een warme plek rusten tot ze in volume zijn verdubbeld.

Verwarm de oven intussen voor op 200 graden.

Stap 6

Bak de broodjes 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Lekker met pesto, aioli of een lik roomboter!

Meer recepten

Algmene baktips

Algmene baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Temperatuur Vaak staat...

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...