Speculaas

Niveau

Eenvoudig

Tijd

± 3 uur

Ingrediënten

  • 500 gr (Zeeuwse) tarwebloem
  • 30 gr speculaaskruiden
  • 250 gr Roomboter
  • 10 gr bakpoeder
  • 300 gr basterdsuiker
  • Geschaafde amandelen

Instructies

Stap 1

Alle ingrediënten (behalve de amandelen) goed met elkaar vermengen tot een stevig deeg.

Stap 2

Dit deeg enkele uren in de koelkast laten opstijven.

Stap 3

Het deeg uitrollen tot een dunne plaat en met een deegsteker vormen uitsnijden. Bakplaat invetten of een bakplaat bekleden met bakpapier en de vormen bestrooien met amandelen.

De speculaasvormen op de bakplaat leggen en in een kwartier bij 180 graden afbakken.

In onze winkel verkopen wij (alléén in de maanden september t/m december) speculaaskruiden in bakjes van 100 gram.

Meer recepten

Algmene baktips

Algmene baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Temperatuur Vaak staat...

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...