Pepernoten

Niveau

Eenvoudig

Tijd

± 1 uur

Dit is het geheime pepernotenrecept van Molenpiet.

Ingrediënten

  • 185 gr (Zeeuwse) tarwebloem
  • 15 gr speculaaskruiden
  • 125 gr koude roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 85 gr donkerbruine basterdsuiker
  • snufje zout

Instructies

Stap 1

Zeef de bloem boven een beslagkom. Voeg bakpoeder, suiker, kruiden en zout toe.

Stap 2

Doe de boter er in klontjes bij. Kneed het tot een soepel deeg. Maak balletjes van het deeg.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Stap 3

Leg bakpapier op een bakplaat, of vet deze in met boter. Leg de balletjes deeg op de bakplaat en zet deze in de oven.
Bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

 

Smullen maar!

In onze winkel verkopen wij (alléén in de maanden september t/m december) speculaaskruiden in bakjes van 100 gram.

Meer recepten

Algmene baktips

Algmene baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Temperatuur Vaak staat...

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...