Scones

Niveau

Gemiddeld

Tiid

± 60 minuten

Scones zijn kleine zoete broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Scones worden vaak bij een high tea gegeten met clotted cream en jam. Clotted cream is niet makkelijk te verkrijgen in Nederland maar je kan het ook eenvoudig zelf maken door gelijke delen half stijfgeklopte slagroom en mascarpone met elkaar te mengen. Natuurlijk kan je ook variëren met hartige scones door kaas en kruiden door het deeg te mengen.

Ingrediënten

  • 1 pak (500 gram) scones-mix
  • 200 ml water
  • 70 gram rozijnen
  • 1 losgeklopt ei
  • beetje bloem

Instructies

Stap 1

Roer het geheel met een houten lepel tot een glad beslag.

Stap 2

Druk het deeg plat (1,5-2 cm dik) op een met bloem bestoven plaat

Stap 3

Rondjes uitsteken (kan ook met een glas of kopje) en 20 minuten laten rusten op een met bakpapier beklede bakplaat

Stap 4

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Na de rusttijd met losgeklopt ei bestrijken.

Stap 5

In 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 220 graden

 

Meer recepten

Algmene baktips

Algmene baktips

Het bakken van brood, cake etc lijkt in het begin wat ingewikkeld. Hoe vaker je het doet des te beter het gaat èn des te beter het smaakt! Als het goed smaakt krijg je er steeds meer plezier in en ga je het dus vaker doen: cirkel rond.   .Temperatuur Vaak staat...

American Brownies

American Brownies

Ingrediënten 1 zakje American Brownie mix 50 gr Roomboter/margarine 100 gr Water 3 eieren Instructies Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2 Mix de eieren met de boter. Stap 3 Roer met spatel het water en de mix er door; eventueel extra 65 gr noten of...

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Bitterkoekjescake met Amarettosmaak

Niveau EasyTiid ±75 MinPorties 10Ingrediënten 500 gr Bitterkoekjescakemix 250 gr Roomboter/margarine 13 gr Water 5 eieren InstructiesStap 1 Verwarm de oven voor op: 160 graden Celsius.Stap 2 Boter of margarine ± 21 graad Celsius soepel draaien (niet luchtig); daarna...